Naša misia

PRINÁŠAŤ KVALITNÉ CHUTE SVETOVÝCH KUCHÝŇ JE NAŠÍM POSLANÍM

Sme partia nadšencov chutného jedla z celého sveta, ktorá je tam, kde je hlad po dobrom gastre.

 
 
 

Kvalitne, poctivo
a férovo

Kulinárske umenie robíme najlepšie ako vieme. Počúvame našich zákazníkov a obsluhujeme ich s úsmevom.

 

Prirodzene
a autenticky

Hráme sa len s receptami. Inak sa na nič nehráme - stojíme si za tým, čo nám vyjde spod rúk.

 

Tvorivo
a inovatívne

S priemerom sa nikdy neuspokojíme. A tak robíme ten extra krok, ktorý urobí
z dobrého skvelé.

CHEF História

1999

 

Jún

Prvý trip do Indie, kde Milan trávi rok na pracovnej stáži - tu vzplanie jeho vášeň pre jedlo plné farieb a chutí.

2011

 

Jún

Zakladáme školu varenia. Je tesne po kríze a veľa znalcov z oboru predpovedá, že dlho nevydržíme. Každý si klepe na čelo, že čo to vymýšľame. Dnes je Chefparade najväčšou školou varenia na Slovensku s viac ako 40 kurzami varenia mesačne pre verejnosť a 15 kulinárskymi teambuildingami pre firemných zákazníkov...

 
 

September

Prijímame prvého brigádnika Maroša. Začína študovať na vysokej škole a na pár hodín prichádza pomáhať s čím je potrebné. Dnes je Maroš už vyštudovaný magister a pokračuje u nás už ako zamestnanec. Má na starosti obchod i festivaly.

2012

 

Júl

Prestavujeme a rozširujeme Chefparade.
O kulinárske akcie je stále väčší záujem,
a tak jedna kuchyňa už nestačí. Budujeme druhú, aby sme mohli organizovať
dva kulinárske kurzy naraz.

 
 

2012-2013

Denno-denne učíme ľudí variť a pripravujeme
pre nich kulinárske zážitky - indoor i outdoor mimo Bratislavy. Naberáme skúsenosti
a spoznávame ľudí. To všetko sa bude hodiť
už o rok pri prípravných prácach s otvorením pobočiek reštaurácií Thali.

2013

 

Február

Stretne sa Milan a Adam. Gastro trhu
v Bratislave niečo chýba. Myšlienka otvoriť
vegetariánske reštaurácie dostáva
konkrétne obrysy.

 
 

Jún

Chodíme po Bratislave a hľadáme vhodné miesto pre kuchyňu a pobočky reštaurácií. Hneď prvé vytipované miesto skončí nezdarom - prestavujeme, investujeme do úprav priestoru a tešíme sa na prvé vydané porcie. Zisťujeme ale, že na mieste nie je dostatočný príkon elektriny a všetko bolo zbytočné. Museli sme sa vzdať a odísť. Nevzdali sme sa ale úplne - “čo ťa nezabije, to ťa posilní” - poučili sme sa a hľadali ďalej.

 

Október

Zakladáme firmu DOCK s.r.o. Názov firmy nie je náhodný - v preklade znamená prístav - miesto, kde budú kotviť všetky naše budúce projekty a vyrážať z bezpečia prístavu na svoje cesty za úspechom. Prvým projektom je Thali.

 
 

December

Vzniká názov Thali, čo znamená spôsob servírovania jedla v Indii. V rovnakom duchu vytvárame náš koncept - pestrá ponuka jedál, ktoré si na tanieri poskladá každý sám. Hľadáme vhodné logo pre náš koncept.

2014

 

Január

Milan a Adam realizujú trip do Londýna za kulinárskou inšpiráciou. Tu sa nechávajú inšpirovať svetovými podnikmi - designom, náladou, sortimentom i ponukou jedál.

 
 

Júl

8 dodávateľov ryže. Presne toľkých testujeme tak, aby sme vybrali to najkvalitnejšie, najdlhšie a najchutnejšie zrkno Basmati ryže pre naše reštaurácie. Vyhráva dodávateľ z Viedne - 20 kg balenia dnes nakupujeme na palety.

 

September

Našu prvú tandoor pec dovezú priamo z Veľkej Británie.. Rozžhavená má 500 stupňov Celzia a budú sa v nej pripravovať pravé indické naany. Vybavujeme kuchyňu, ktorá bude o pár rokov pripravovať jedlo pre 1000 ľudí denne.

 
 

November

Tak a konečne je to tu. Prinášame revolúciu na slovenský gastro trh – začíname servírovať jedlo na nerezovej tácke Thali. K tomu férovosť a slobodu výberu - zaplať si len za to, koľko si naložíš. Naraz otvárame pobočky veggie reštaurácií Thali na Dunajskej i Černyševského v Bratislave.

2015

 

Marec

3. pobočka Thali je na svete - otvárame Thali na Miletičovej. Bývalú banku prerábame na reštauráciu. Pridáva sa zároveň aj ďalší Thali obchodík s vybranými ingredienciami na varenie.

 
 

Máj

Z obchodíku sa postupne stáva Chefmarket.sk - eshop pre všetkých nadšencov dobrého jedla ako svetová online tržnica plná nevšedných ingrediencií s kamenným zastúpením na každej z našich gastro prevádzok.

 

Júl

Ideme s kožou na trh - náš prvý veľký festival s Thali. Po prvom dni otvárame skôr, už nám klopú na plachtu. Ukazujú nám festivalové noviny - sme vyhlásení ako Top veggie stánok festivalu pre 30 000 ľudí - Pohoda. Záujem o chana masalu i paneer wrap je taký veľký, že nestíhame. Od vtedy kŕmime Pohodu a ďalších 8 festivaloch počas roka pravidelne.

 
 

August

Zvyšujeme cestový ruch v Bratislave - o našom jedle sa dozvedajú aj indické skupiny cestujúce po Európe. Doslova sme zmenili ich trasu - pôvodne mali namierené z Prahy rovno do Budapešti. Kvôli Thali jedlu zabočilo pár autobusov na niekoľko hodín i do Bratislavy.

 

August

Tím Chefparade sa medzičasom rozrástol tak, že zaplní všetky miesta v miniautobuse. Za odmenu sa účastní výletu do Toskánska - absolvuje školu varenia u miestnej kuchárky, navštívi gastro inšpirácie vo Florencii, miestnych farmárov, vínne pivnice i školu prípravy cestovín.

 
 

August

Píše Saša. Že sa jej páči naša firma a že by chcela u nás pracovať. Prikladá aj svoje CV. Pozývame ju na pohovor i skúšobný deň. 6.9. jej oznamujeme, že ju berieme. Saša dostáva na starosti firemnú klientelu. Po roku už vedie celé Chefparade - najväčšiu školu varenia na Slovensku, kde za dobu od jej vzniku chytilo do ruky panvicu minimálne 25 000 účastníkov.

 

November

Volá nám kamarátka, že robí v business centre, kde pracuje 4000 ľudí a nemajú sa kde dobre najesť. Že či by sme s tým nemohli niečo spraviť a založiť reštauráciu aj tam. Výzvu prijímame a tak vzniká reštaurácia Chefzone v Digital parku na Einsteinovej, kde sa dnes denne prestravuje 500 ľudí. Zároveň tu vzniká druhá pobočka Chefparade, aby sme dokázali uspokojiť množiace sa kurzy varenia a kulinárske teambuildingy.

 
 

December

Naši svetoví kuchári sa radi s jedlom vyhrajú a okrem každodennej práci v kuchyni sa rozhodnú servírovať jedlá od výmyslu sveta aj na firemných workshopoch, coffee breakoch, počas badmintonových zápasov, svadieb, ochutia aj zasadanie vyšegrádskej štvorky. Vzniká Chefcatering - ktorý dnes realizuje i 4 cateringy denne.

2016

 

Január

Získavame vlastnú radu vína určeného pre školu varenia - Rýzling rýnsky s etiketou „Ver mi – vieš variť”.

 
 

Február

Už sa nevôjdeme do autobusu. Rátame sa a počet zamestnancov pokoril číslo 50. Začíname sa volať Chefgroup family. Vyrážame sa spoznávať mimo prácu do penziónu na kopaniciach. O rok nám tento penzión už bude malý. Počet zamestnancov sa bude blížiť k 100vke.

 

Október

30+ krajín. Zisťujeme, že niektorí z nás pocestovali doteraz už toľkoto krajín. Bavíme sa o zážitkoch a keďže sme v gastre, tak food príbehy nemajú konca. S každým ďalším príbehom to viac vonia, chutí a chceme sa vrátiť čo najskôr nazad - navštíviť tie zašité uličky a dať si chicken tikka masalu. Alebo si len tak odchytiť vozík s karamelovým banánom. Alebo si postáť v rade na jedlo, ktoré nevieme ani, čo je, ale chutilo to jednoducho úžasne. Mať toto všetko na jednom mieste...nápad na zrodenie Chefstreet je tu - svetový street food - ale taký, že poriadny, poctivý, autentický - priniesť na Slovensko.

 
 

November

Vyberáme kuchárov priamo na univerzite v Indii – vedomostný test, príprava indického, kontinentálneho jedla, ale i dezertu, prezentácia a pohovor - vyberáme 3 najlepších z 300 záujemcov. Vybaviť pracovné povolenie pre jedného trvá cca 9 mesiacov. Za tú chuť to stojí.

 

December

Otvárame prvú pobočku Chefstreet vo Freshmarkete. Uvádzame na trh “Live cooking” presne tak, ako by sa človek ocitol v jednej z rušných ulíc svetových bulvárov a ochutnával autentické street food.

 
 

December

Ozýva sa ďalšie business centrum. Celá kuchyňa i s vybavením reštaurácie ihneď k dispozícii. Vedia, že čokoľvek tam budeme variť, bude to chutiť. Ideme do toho. V Reding tower na Račianskej sa deje umenie na tanieri každý deň. Servírujeme modernú klasiku i veggie variácie. Uvádzame na trh Business menu, pečieme si vlastný chlieb a vyrábame svoju zmrzlinu. Oslavuje sa tu narodenie detí, ale i 70tky či vernisáž umeleckých obrazov.

2017

 

Apríl

Otvárame 2 reštaurácie naraz - Thali v BBC 5 na Plynárenskej a Chefstreet v Rosume na Bajkalskej. Do toho rozširujeme centrálnu kuchyňu a centralizujeme kancelárie i sklady. Pre Chefgroup family už pracuje 80 ľudí.

 
 

Jún

1000 kg jedla denne. Toľko navaríme a vydáme vo všetkých našich reštauráciách. Koľko zeleniny, mäsa a ingrediencií na to potrebujeme, nestíhame počítať.

2018

Nazrite nám do kuchyne!

Napíšte nám svoj email a dvakrát za mesiac vám pošleme čerstvé novinky, inšpirácie, tipy a triky
zo svetových kuchýň. A občas aj chrumkavé ponuky.

Chcem novinky z Chef kuchyne