Naša misia

PRINÁŠAŤ KVALITNÉ CHUTE SVETOVÝCH KUCHÝŇ JE NAŠÍM POSLANÍM

Sme partia nadšencov chutného jedla z celého sveta, ktorá je tam, kde je hlad po dobrom gastre.

 
 
 

Kvalitne, poctivo
a férovo

Kulinárske umenie robíme najlepšie ako vieme. Počúvame našich zákazníkov a obsluhujeme ich s úsmevom.

 

Prirodzene
a autenticky

Hráme sa len s receptami. Inak sa na nič nehráme - stojíme si za tým, čo nám vyjde spod rúk.

 

Tvorivo
a inovatívne

S priemerom sa nikdy neuspokojíme. A tak robíme ten extra krok, ktorý urobí
z dobrého skvelé.

CHEF História

1999

 

Jún

Prvý trip do Indie, kde Milan trávi rok na pracovnej stáži - tu vzplanie jeho vášeň pre jedlo plné farieb a chutí.

2011

 

Jún

Zakladáme školu varenia. Je tesne po kríze a veľa znalcov z oboru predpovedá, že dlho nevydržíme. Každý si klepe na čelo, že čo to vymýšľame. Dnes je Chefparade najväčšou školou varenia na Slovensku s viac ako 40 kurzami varenia mesačne pre verejnosť a 15 kulinárskymi teambuildingami pre firemných zákazníkov...

 
 

September

Prijímame prvého brigádnika Maroša. Začína študovať na vysokej škole a na pár hodín prichádza pomáhať s čím je potrebné. Dnes je Maroš už vyštudovaný magister a pokračuje u nás už ako zamestnanec. Má na starosti obchod i festivaly.

2012

 

Júl

Prestavujeme a rozširujeme Chefparade.
O kulinárske akcie je stále väčší záujem,
a tak jedna kuchyňa už nestačí. Budujeme druhú, aby sme mohli organizovať
dva kulinárske kurzy naraz.

 
 

2012-2013

Denno-denne učíme ľudí variť a pripravujeme
pre nich kulinárske zážitky - indoor i outdoor mimo Bratislavy. Naberáme skúsenosti
a spoznávame ľudí. To všetko sa bude hodiť
už o rok pri prípravných prácach s otvorením pobočiek reštaurácií Thali.

2013

 

Február

Stretne sa Milan a Adam. Gastro trhu
v Bratislave niečo chýba. Myšlienka otvoriť
vegetariánske reštaurácie dostáva
konkrétne obrysy.

 
 

Jún

Chodíme po Bratislave a hľadáme vhodné miesto pre kuchyňu a pobočky reštaurácií. Hneď prvé vytipované miesto skončí nezdarom - prestavujeme, investujeme do úprav priestoru a tešíme sa na prvé vydané porcie. Zisťujeme ale, že na mieste nie je dostatočný príkon elektriny a všetko bolo zbytočné. Museli sme sa vzdať a odísť. Nevzdali sme sa ale úplne - “čo ťa nezabije, to ťa posilní” - poučili sme sa a hľadali ďalej.

 

Október

Zakladáme firmu DOCK s.r.o. Názov firmy nie je náhodný - v preklade znamená prístav - miesto, kde budú kotviť všetky naše budúce projekty a vyrážať z bezpečia prístavu na svoje cesty za úspechom. Prvým projektom je Thali.

 
 

December

Vzniká názov Thali, čo znamená spôsob servírovania jedla v Indii. V rovnakom duchu vytvárame náš koncept - pestrá ponuka jedál, ktoré si na tanieri poskladá každý sám. Hľadáme vhodné logo pre náš koncept.

2014

 

Január

Milan a Adam realizujú trip do Londýna za kulinárskou inšpiráciou. Tu sa nechávajú inšpirovať svetovými podnikmi - designom, náladou, sortimentom i ponukou jedál.

 
 

Júl

8 dodávateľov ryže. Presne toľkých testujeme tak, aby sme vybrali to najkvalitnejšie, najdlhšie a najchutnejšie zrkno Basmati ryže pre naše reštaurácie. Vyhráva dodávateľ z Viedne - 20 kg balenia dnes nakupujeme na palety.

 

September

Našu prvú tandoor pec dovezú priamo z Veľkej Británie.. Rozžhavená má 500 stupňov Celzia a budú sa v nej pripravovať pravé indické naany. Vybavujeme kuchyňu, ktorá bude o pár rokov pripravovať jedlo pre 1000 ľudí denne.

 
 

November

Tak a konečne je to tu. Prinášame revolúciu na slovenský gastro trh – začíname servírovať jedlo na nerezovej tácke Thali. K tomu férovosť a slobodu výberu - zaplať si len za to, koľko si naložíš. Naraz otvárame pobočky veggie reštaurácií Thali na Dunajskej i Černyševského v Bratislave.

2015

 

Marec

3. pobočka Thali je na svete - otvárame Thali na Miletičovej. Bývalú banku prerábame na reštauráciu. Pridáva sa zároveň aj ďalší Thali obchodík s vybranými ingredienciami na varenie.

 
 

Máj

Z obchodíku sa postupne stáva Chefmarket.sk - eshop pre všetkých nadšencov dobrého jedla ako svetová online tržnica plná nevšedných ingrediencií s kamenným zastúpením na každej z našich gastro prevádzok.

 

Júl

Ideme s kožou na trh - náš prvý veľký festival s Thali. Po prvom dni otvárame skôr, už nám klopú na plachtu. Ukazujú nám festivalové noviny - sme vyhlásení ako Top veggie stánok festivalu pre 30 000 ľudí - Pohoda. Záujem o chana masalu i paneer wrap je taký veľký, že nestíhame. Od vtedy kŕmime Pohodu a ďalších 8 festivaloch počas roka pravidelne.

 
 

August

Zvyšujeme cestový ruch v Bratislave - o našom jedle sa dozvedajú aj indické skupiny cestujúce po Európe. Doslova sme zmenili ich trasu - pôvodne mali namierené z Prahy rovno do Budapešti. Kvôli Thali jedlu zabočilo pár autobusov na niekoľko hodín i do Bratislavy.

 

August

Tím Chefparade sa medzičasom rozrástol tak, že zaplní všetky miesta v miniautobuse. Za odmenu sa účastní výletu do Toskánska - absolvuje školu varenia u miestnej kuchárky, navštívi gastro inšpirácie vo Florencii, miestnych farmárov, vínne pivnice i školu prípravy cestovín.

 
 

August

Píše Saša. Že sa jej páči naša firma a že by chcela u nás pracovať. Prikladá aj svoje CV. Pozývame ju na pohovor i skúšobný deň. 6.9. jej oznamujeme, že ju berieme. Saša dostáva na starosti firemnú klientelu. Po roku už vedie celé Chefparade - najväčšiu školu varenia na Slovensku, kde za dobu od jej vzniku chytilo do ruky panvicu minimálne 25 000 účastníkov.

 

November

Volá nám kamarátka, že robí v business centre, kde pracuje 4000 ľudí a nemajú sa kde dobre najesť. Že či by sme s tým nemohli niečo spraviť a založiť reštauráciu aj tam. Výzvu prijímame a tak vzniká reštaurácia Chefzone v Digital parku na Einsteinovej, kde sa dnes denne prestravuje 500 ľudí. Zároveň tu vzniká druhá pobočka Chefparade, aby sme dokázali uspokojiť množiace sa kurzy varenia a kulinárske teambuildingy.

 
 

December

Naši svetoví kuchári sa radi s jedlom vyhrajú a okrem každodennej práci v kuchyni sa rozhodnú servírovať jedlá od výmyslu sveta aj na firemných workshopoch, coffee breakoch, počas badmintonových zápasov, svadieb, ochutia aj zasadanie vyšegrádskej štvorky. Vzniká Chefcatering - ktorý dnes realizuje i 4 cateringy denne.

2016

 

Január

Získavame vlastnú radu vína určeného pre školu varenia - Rýzling rýnsky s etiketou „Ver mi – vieš variť”.

 
 

Február

Už sa nevôjdeme do autobusu. Rátame sa a počet zamestnancov pokoril číslo 50. Začíname sa volať Chefgroup family. Vyrážame sa spoznávať mimo prácu do penziónu na kopaniciach. O rok nám tento penzión už bude malý. Počet zamestnancov sa bude blížiť k 100vke.

 

Október

30+ krajín. Zisťujeme, že niektorí z nás pocestovali doteraz už toľkoto krajín. Bavíme sa o zážitkoch a keďže sme v gastre, tak food príbehy nemajú konca. S každým ďalším príbehom to viac vonia, chutí a chceme sa vrátiť čo najskôr nazad - navštíviť tie zašité uličky a dať si chicken tikka masalu. Alebo si len tak odchytiť vozík s karamelovým banánom. Alebo si postáť v rade na jedlo, ktoré nevieme ani, čo je, ale chutilo to jednoducho úžasne. Mať toto všetko na jednom mieste...nápad na zrodenie Chefstreet je tu - svetový street food - ale taký, že poriadny, poctivý, autentický - priniesť na Slovensko.

 
 

November

Vyberáme kuchárov priamo na univerzite v Indii – vedomostný test, príprava indického, kontinentálneho jedla, ale i dezertu, prezentácia a pohovor - vyberáme 3 najlepších z 300 záujemcov. Vybaviť pracovné povolenie pre jedného trvá cca 9 mesiacov. Za tú chuť to stojí.

 

December

Otvárame prvú pobočku Chefstreet vo Freshmarkete. Uvádzame na trh “Live cooking” presne tak, ako by sa človek ocitol v jednej z rušných ulíc svetových bulvárov a ochutnával autentické street food.

 

2017

 

Marec

V office nám začalo byť tesno a preto sa sťahujeme do nových priestorovej na Uránovej ulici. Hneď vedľa je naša centrálna kuchyňa, takže môžeme lepšie spolupracovať a ochutnávať každý deň. Zároveň tu zakladáme aj centrálny sklad pre všetky naše prevádzky.

 

Apríl

Otvárame 2 reštaurácie naraz - Thali v BBC 5 na Plynárenskej a Chefstreet v Rosume na Bajkalskej. Do toho rozširujeme centrálnu kuchyňu a centralizujeme kancelárie i sklady. Pre Chefgroup family už pracuje 80 ľudí.

 
 

Jún

1000 kg jedla denne. Toľko navaríme a vydáme vo všetkých našich reštauráciách. Koľko zeleniny, mäsa a ingrediencií na to potrebujeme, nestíhame počítať.

 

November

Rastieme a otvárame prvú samoobslužnú reštauráciu CHEFZONE na východe v Košiciach v Business centre Tesla 2. Košičania si začínajú vychutnávať naše špeciality z celého sveta. Počet našich zamestnancov sa navýšil o ďaľších 10. V Košiciach zároveň otvárame centrálnu kuchyňu na kulinárske dobrodružstvo do celých Košíc a okolia.

 

2018

 

September

Naša východniarska rodina sa rozrastá, pribudla druhá reštaurácia CHEFZONE v Košiciach v Ecopointe. Každý deň s nadšením obslúžime stovky hladošov. Tu ale naše plány v Košiciach stále nekončia, centrálnu kuchyňu plánujeme využiť naplno.

 

Október

Naši zákazníci sa nie len u nás chutne najedia, ale zároveň ich aj naučíme ako si svetové špeciality pripraviť. Otvárame pobočku školy varenia CHEFPARADE v Košiciach, opäť v Business centre Tesla 2 pod vedením skvelých šéfkuchárov. Okrem zážitkového varenia si Košičania užívajú aj naše teambuildingy a oslavy.

 
 

December

NOMAD prichádza na Slovensko, otvárame nový gastronomický koncept v obchodnom centre Avion. Svetové bistro, kde zažijete dobrodružnú cestu ázijskou kuchyňou s autentickými a exotickými chuťami. Je to zároveň naša prvá reštaurácia v Bratislave, kde si môžete naše jedlo vychutnať aj počas víkendov a večerných hodín.

2019

 

Jún

V administratívnom komplexe Rosum strávite bežne veľa času v práci, ale aj jedinečné chvíle v gastronomickom koncepte s otvorenou kuchyňou BISTRO by CHEFPARADE. V peknom prostredí s výhľadom na jazero si vychutnáte autentické mäsové a vegetariánske jedlá z rôznych kútov sveta s kvalitným servisom a gastronómiou na vyššej úrovni za prijateľné ceny. Navyše je to priestor pre neformálne stretnutia organizovaných skupín na zážitkovú gastronómiu CHEFPARADE.

 
 

Júl

Snažíme sa byť našim hladošom po ruke, preto sme sa rozhodli otvoriť v Panorama Business III. pri Dunaji našu ďalšiu samoobslužnú reštauráciu CHEFZONE. Okrem autentických špecialít z rôznych kútov sveta je súčasťou gastro konceptu aj vegetariánska a vegánska reštaurácia THALI, či čerstvé domáce retro raňajky a snacky s dobrou kávou.

 

Júl

Priamo pod hradom s výnimočnou genius loci v novej modernej štvrti Bratislavy otvárame fúziu našich dvoch gastronomických konceptov NOMAD a THALI. V modernej architektúre si na jednom mieste vychutnáte autentické špeciality z magických uličiek Indie, Maroka či veľkých bulvárov Francúzska a Španielska.

 
 

Júl

Keď chcete robiť veľký business, musíte byť silní, čiže dobre najedení. Vo Westend Business Parku otvárame našu ďalšiu samoobslužnú vegetariánsku a vegánsku reštauráciu THALI, kde si dobijete baterky autentickým indickým a thajským jedlom, pripraveným našimi indickými kuchármi, bez lepku a alergénov zo starostlivo vybraných surovín a výrazných exotických chutí.

2020

Nazrite nám do kuchyne!

Napíšte nám svoj email a dvakrát za mesiac vám pošleme čerstvé novinky, inšpirácie, tipy a triky
zo svetových kuchýň. A občas aj chrumkavé ponuky.

Chcem novinky z Chef kuchyne